לאור הריבוי של עורכי דין בישראל, התחרות בין עורכי הדין לבין עצמם היא די אכזרית. משום כך, עורך דין או פירמה של עורכי דין שרוצים להגדיל את מעגל הלקוחות שלהם, לרוב עושים זאת דרך האינטרנט, בין אם על ידי פרסום מודעות ממומנות, ובין אם על ידי קידום האתר של המשרד בגוגל. כדי לקדם את האתר בגוגל, יש לייצר תוכן לאתר המשרד, המתאים לקידום תחת ביטויי חיפוש הרלוונטיים לתחום העיסוק של עורך הדין. אולם מהי הדרך הטובה ביותר לייצר תוכן עבור עורכי דין לצורך קידום האתר? להלן מספר עקרונות מפתח.
תוכן איכותי עם ערך מוסף
מעבר לקידום האתר, התוכן שנמצא באתר של עורך הדין מייצג אותו ומקרין על מקצועיותו בפני לקוחות פוטנציאליים (על שגיאות כתיב או תחביר אין בכלל מה לדבר, והם אסורים בתכלית האיסור). יש לקחת בחשבון גם את העובדה שלעתים אנשים כבר שמעו אודותיו של עורך הדין, ונכנסים לאתר שלו רק כדי לקבל רושם על המשרד שלו וללמוד על מקצועיותו. לכן, האתר חייב להיראות טוב, והתוכן חייב להיות כתוב טוב. שנית, מוטב יהיה אם התוכן יהיה כזה שנותן משהו לקוראים: אם הוא נותן משהו, לא רק שהקוראים יבינו שמדובר בעורך דין מקצועי, הקוראים גם יתפתו להמשיך ולקרוא את המאמר, מה שמלמד את גוגל שמדובר בעמוד איכותי, ויעזור בקידום שלו.
כדי שהטקסט יהיה איכותי, הוא מצד אחד צריך להיות מקצועי, ושלא יהיו בו חלילה טעויות משפטיות. משום כך, רצוי שעורך דין יהיה זה שכותב את הטקסט, או לפחות אחד שמבין משפטים או את התחום המשפטי עליו הוא כותב (או למצער שעורך הדין יעבור על החומר לפני הפרסום). מנגד, החומר צריך להיות קריא גם להדיוטות, אלו שאמנם לא יודעים משפטים, אבל יוכלו להבין באמת את הנקודה שעליה מדברים. אם הטקסט יהיה מנוסח בצורה משפטית נוקשית ולא זורמת, הקורא יברח מהר למשהו אחר שיגרה את הסקרנות שלו באותו רגע.
התמקדות בתחום מסוים
בישראל, הרישיון לעריכת דין מאפשר לכל עורך דין לעסוק בכל פרקטיקה משפטית שיבחר, בין אם עסקאות מקרקעין, בין אם עתירות חוקתיות לבג״ץ ובין אם ייצוג נאשמים בפלילים (במדינות אחרות זה לא בדיוק כך, והרישיון אינו אחיד). לכן, יש עורכי דין שמחפשים להביא לקוחות מכל הבא ליד (״מי שבא ברוך הבא״). אולם אם עורך דין רוצה לקדם את האתר שלו בגוגל, מוטב יהיה אם לא יתפרש לכל מיני כיוונים, שהרי זה יהיה בבחינת ״תפסת מרובה לא תפסת״. התחרות בגוגל קשה מאד גם ככה: אם עורך דין ירצה להיות מקודם גבוה בכל הביטויים התחרותיים, הוא יצטרך להשקיע המון, ולא בטוח שזה מתאים לו. משום כך, מוטב יהיה אם יבחר תחום או שניים בהם הוא מתמחה או שבהם הוא רוצה להביא לקוחות, ושם ירוכזו מאמצי הכתיבה.
אם עורך דין למשל עוסק בעיקר בתחום של דיני מעמד אישי, מוטב יהיה לייצר עבורו כמה שיותר תכנים בתחום של צוואות, גירושין, בתי הדין וכדומה. כל פוסט יהיה אותו נושא מזווית אחרת: מה עושים כאשר יש בית משותף, מה קורה כאשר דורשים כתובה, מה כאשר מתחתנים בחו״ל וכן הלאה.
מילות מפתח
יש כאלה שמחפשים עורך דין לפי תחום. נגיד, הוגשה נגדם תביעה בנושא לשון הרע, הם מחפשים ״עורך דין לשון הרע״ בגוגל. אולם יש כאלו ששואלים את גוגל שאלות: ״מה עושים אם כתבתי טוקבק נגד מישהו והוא תובע אותי״, דברים כאלה. מדובר בביטויי ״זנב ארוך״, כל מיני צירופים ארוכים יחסית שחוזרים על עצמם בוריאציות זהות או קרובות אחת לשנייה. מקדם אתרים טוב ידאג שבתכנים שנמצאים באתר יהיו כמה שיותר מילות מפתח, קרי מילים שבפועל אנשים משתמשים בהם כאשר הם מחפשים. משום כך, הוא יעשה מחקר מילות מפתח מדי פעם, יזהה טרנדים, וידאג להכניס את כל המילים והביטויים החשובים. בדרך הזו, יצליח להעלות את הכניסות לאתר, ולשפר את המיקום בתוצאות בגוגל.