שאלות ותשובות שקוף מדיה

שאלות ותשובות על בנית אתרים

היום כבר ידוע לכל- אם אתה לא ברשת אתה לא קיים. בניית אתרים התפתחה מאוד בשנים האחרונות וישנה דרישת סף מכל עסק מקצועי שיהיה לו אתר. נכון- לא לכל עסק חייב שיהיה אתר אינטרנט מפוצץ, אבל ברוב העסקים והשירותים במקצועות החופשיים- חשוב לנו להכיר את האדם העומד מאחורי השירות, באם זה עורך דין או מאמן כושר- האמינות שהוא משדר חשובה לנו להתחילת ההתקשרות איתו וההתרשמות הראשונית, ולכן בניית אתר אינטרנט שמציג בצורה ברורה את השירותים שלנו ואת הניסיון שלנו בתחום, יכולים להיות גורם מכריע בבחירת הלקוח בנו- כנותני שירות. 

בניית אתר היא כמו לבנות בית- אין מחיר מדף, ישנם קווים מנחים וחובה לערוך אפיון מסודר המפרט את כלל דפי ושימושי האתר.

  • בניית אתר אינטרנט יכולה להתחיל מאזור 3,000 ש"ח להקמת אתר פשוט עם עמוד אחד.

  • ועד 5,000-6,000 ש"ח לאתר תדמית מלא ו"פשוט" שעונה לרוב הצרכים של רוב העסקים.

  • לעומת זאת- אתר תדמית מעוצב מאוד או עם אפשרויות אחרות מלבד הצגת מידע ובלוג יכול להגיע לכ- 12,000-15,000 ש"ח לאתר תדמית מאוד מעוצב ובעל תכונות מרובות.

  • אתר חנות מתחיל מאזור 8,000 ש"ח ויכול להגיע גם ל- 100 א"שח, כשרוב החנויות ה"פשוטות" יעלו בסדר גודל של כ- 15-20 אש"ח ויענו לרוב הצרכים של רוב המוכרים.

שאלות ותשובות על מיתוג ועיצוב

מיתוג הוא לא רק לוגו, מיתוג לעסק הוא ייצוג העסק שלנו בעיני הלקוחות והרושם שאנחנו משאירים עליהם. הוא מורכב כמובן מלוגו שמשקף את ערכי המותג, את חזונו, מטרותיו ופונה לקהל היעד המתאים. גיבוש מיתוג מתאים לעסק הוא צעד ראשון בהקמתו והתקשורת הראשונית שהלקוח הפונטציאלי שלנו יפגוש. 

מחיר עיצוב ומיתוג לוגו בלבד- יכול להשתנות ממעצב למעצב ונע בין פחות מ 1,000 ש"ח למעצבים מתחילים, ועד ל 3,000 ומעלה למיתוג מלא ועיצוב של מעצב עם ותק.

אבל ישנם קווים מנחים להשוואה שתוכלו לבדוק- 

  1. שנו ותק וניסיון- מעצב עם שנים רבות או מתחיל.
  2. כמות הסקיצות שיוצעו- בתהליך עיצוב לוגו יציעו לנו כמה אופציות עיצוביות לבחירה מתוכן, שאת הסקיצה הנבחרת ילטשו ויתקנו. לכן כמות האפשרויות לבחירה מלכתכילה, ישפיעו על המחיר. הנהוג הוא בין 2-3 סקיצות שונות לחלוטין, אך שמבטאות את אותם ערכים שהוגדרו באפיון המיתוג.

  3. כמות סבבי התיקונים לסקיצה הנבחרת- בין אם אתם אנשים שאחרי כל סבב של הערות ותיקון צריכים לראות כדי להבין ובין אם אתם יודעים לדמיין-יש לקבוע מראש את כמו תהסבבים על מנת לא לחרוג. כמות נהוגה היא בין 2-3 סבבים כשהסבב הראשון מסיבי וגדול ונותן עוד סוג של תת סקיצה ללוגו שנבחר, והתיקון הסופי מלטש לחלוטין את הלוגו.

  4. פירוט ספר מותג או רק לוגו- על מנת להמשיך ולעצב עוד מוצרים ולהמשיך באוו קו עיצובי בכל התקשורת של העסק- כדאי להכין ספר מותג. ספר זה כולל את הגדרות הצבעים, הצורות, הגופנים וכל האלמנטים שמרכיבים את הלוגו והמיתוג שלנו שישפיעו על שאר ההתקשוריות שלנו עם הלקוחות. לכן יש לבדוק מראש כמה התקשרות תיעשה לאחר עיצוב הלוגו ובמידת הצורך- לסגור מראש עיצוב נוסף של מוצרי דפוס כגון חתימה למייל, קאבר לפייסבוק ועוד עיצובים שיהיו בקו המחנה של המיתוג שלנו, וישמשו בתקשורת השוטפת שלנו עם לקוחותינו.

שאלות ותשובות על קידום אתרים SEO

קידום אתר אינטרנט במנועי חיפוש בצורה אורגנית, מתייחס לאפשרות שלנו להופיע בתוצאות מנועי חיפוש כגון- גוגל, בינג ואחרים, אשר ידרגו אותנו כתוצאה רלוונטית למונח חיפוש. לדוגמא שיחפשו שירות או מוצר שאנו מציעים כגון "שולחן מעוצב לסלון" או "עורך דין תעבורה בנתניה" וכו', ככל שמונח חיפוש רחב יותר ומכיל פחות מילים- יהיו עליו כמות חיפושים גדולה יותר, וככל שמוסיפים נתונים ספציפיים כגון עיר או תת שירות- כמות החיפושים החודשית יורדת. אבל זה לא בהכרח רע.

על מנת להתקדם במנועי חיפוש, ישנם כמה פרמטרים שצריך להצתטיין בהם- כמובן שפעולת קידום זה מהלך מורכב אך ננסה לפשט אותו כמה שיותר כאן. 

המונחים בהם מנועי חיפוש מודדים את האתר שלנו- 

  1. תוכן- איכות וכמות התוכן שלנו ביחס למתחרים – על אותה מילת חיפוש.
  2. טכני- יש להזין שדות META שהם התוכן שאותו מנוחי חיפוש קורא על מנת "להבין" על מה האתר או הדף האמור מתייחס ואיזה ידע הוא מכיל. פעולה זו של "מיטוב" הידע שמנועי חיפוש קורא מאתרנו נקראת גם "אופטימיזציה".
  3. הפניות לאתר שלנו- הפניות וקישורים נכנסים לאתר שלנו מאתרים אחרים מחזק בעיניי מנועי חיפוש את איכות האתר ו"מוכיח" לו שהתוכן שלנו מהימן (שהרי- יש לו הפניות מאתרים אחרים שמפנים אליו לקריאה במונח מסויים) ולכן האתר או העמוד הזה רלוונטיים יותר. 
  4. איכות אתר ומהירות- מדד שנכנס בשנים האחרונות ומקבל יותר משמעות הוא מהירות האתר וציונו לעומת אתרים אחרים. מהלך אופטימיזציה של שיפור מהירות אתרים יכול לשפר משמעותית את מהירות האתר וכתוצאה מכך- להוריד את אחוזי הנטישה באתר ולהעלות את איכותו בעיני מנועי חיפוש – כי אם מעבירים בו זמן רב על קריאה הוא כנראה איכותי ומהימן ורלוונטי לתוצאות החיפוש.

שאלות ותשובות על קידום ברשתות חברתיות וקידום ממומן PPC

קידום ברשתות חברתיות מתייחס לפעולות שאנו עושים על מנת להופיע בתוצאות חיפוש רלוונטיות עבור קהל לקוחות, בדומה למנועי חיפוש, ובנוסף- מאפשר תקשורת ישירה ו"פתוחה" יותר עם קהל לקוחות פוטנציאלי, אשר משתמש בפלטפורמה \ רשת החברתית שבה אנו רוצים להתקדם. 

לדוגמא- קידום ברשת החברתית פייסבוק- יכלול פרסום פוסטים באופן דו-שבועי שיאפשר תקשורת רציפה של מבצעים, מידע שיווקי ובעיקר- ידע עם ערך מוסף שיאפשר לגולש שלנו וללקוחות לצרוך ידע מאיתנו, מה שימצב אותנו כאוטוריטה בתחומנו ומביני דבר, שגם יוביל בסופו של דבר לקניה. 

PPC =  Pay Per Click

קידום ממומן מתייחס בעצם לאפשרות שנלו לקדם את העסק שלנו באמצעות פלטפורמות פרסומיות כגון גוגל, פייסבוק, אינסטגרם ולינקדאין. פלטפורמות אלו מציעות לפרסם בהן בתשלום עבור חשיפה, קליק או צפיה במה שרצינו שיפורסם, ובכך להגדיל את החשיפה הפוטנציאלית שלנו ללקוחות נוספים. 

קידום בפלטפורמה הכולל פרסום של 2-3 פוסטים בשבוע ברשת חברתית נבחרת יכול להתחיל מאזור 1,500 ש"ח ולהגיע להרבה יותר, הגדרת כמות הפוסטים השבועים והעיצוב \ הקופי (הכתיבה) בפוסטים תקבע את מחיר הניהול. אך המחיר הממוצע נע בין 1,500-2,500 ש"ח וצריך לכלול גרפיקה וכתיבה מינימליים- בהחיית בעל העסק ובשיתופו אישור של כל פוסט ופוסט.

מחיר קידום ממומן PPC – מתחלק ל-2-

  • מחיר ניהול הקמפיינים ומיטובם- תשלום מנהל הקמפיין שלנו אשר ינהל בפועל את הקמפיינים, יגדיר תקציבי פרסום ויעדים, מטרות וכו' וכל זאת על מנת להגיע לכמה שיותר לקוחות פונטציאלים- רלוונטיים לעסק שלנו.

  • מחיר עבר קליקים- תקציב פרסום עבור הפלטפורמה בה מבוצע הפרסום- המחיר נע בין אגורות לקליק לבין כמה שקלים טובים ובתחומים ממש תחרותיים יכול להאמיר גם לכמה עשרות שקלים לקליק. לכן יש לקבוע תקציב ויעדים ברורים על מנת להגיע אליהם ולא רק להגדיר לאיש  הפרסום תקציב ויעבוד עליו ויביא מה שיביא.